Gallerij

NN Group

 • Esther Tielemans
 • Rafaël Rozendaal
 • A.D. Copier
 • Pieke Bergmans
 • Florian & Michael Quistrebert
 • Katja Mater
 • Priscila Fernandes
 • Leo Gestel
Open de Gallerij

Performance II, 2012
muurschildering, acryl en epoxy op multiplex
(foto: Peter Tijhuis)

NN Group — Esther Tielemans

 • Performance II, 2012
  muurschildering, acryl en epoxy op multiplex
  (foto: Peter Tijhuis)

 • Schaduw object 16 07 05, 2016
  Roestvrijstaal met witte poedercoating

 • Driedelig object, Leerdam Unica 880907 / 880907A / 880908, 1988
  glas

 • DNNA, 2015
  glas installlatie
  In opdracht gemaakt voor het hoofdkantoor van NN Group in Den Haag. (foto Mirjam

 • Beer Splash 2, 2013
  Beer on red fire iridescent, bronze pigment and primer gesso
  Winnaars NN Group art award

 • Resonating Tiled 02, 2018
  Six c-prints tiled
  Winner NN Group Art Award 2019

 • Une clairière en Provence, 2017
  Fine Art Inkjet Print

 • Zonder titel, 1913
  Olieverf op doek

NN Kunstcollectie

info

NN Group is een verzekeraar en vermogensbeheerder die actief is in meer dan achttien landen, met sterke posities in een aantal Europese landen en Japan. Met circa 15.000 medewerkers biedt NN Group een uitgebreid assortiment van producten en diensten op het gebied van pensioenen, verzekeren, beleggen en bankieren. De meer dan 15 miljoen klanten van NN Group variëren van particulieren en midden- en kleinbedrijf tot grote ondernemingen en institutionele banken.

NN Group bestaat uit Nationale-Nederlanden, NN en NN Investment Partners, ABN AMRO Verzekeringen, Movir, AZL, BeFrank en OHRA. Zij staan onder de naam NN Group genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Kunstbeleid

NN Group wil helpen om kunst voor mensen van alle leeftijden en achtergronden toegankelijk te maken, met een focus op de regio Rotterdam en Den Haag (waar de kantoren zijn gevestigd). NN Group hecht waarde aan de rol van kunst en cultuur in de samenleving, omdat kunst inspireert en verbindt. Daarom wordt er geïnvesteerd in culturele samenwerkingsprojecten met Nederlandse musea en kunstenaars. Dit komt tot uiting via de ondersteuning van museale tentoonstellingen voor een breed publiek, het stimuleren van cultureel ondernemerschap en door het genereren van kunstopdrachten voor de eigen collectie. Experiment, onderzoek en innovatie staan centraal in het verzamelbeleid, met een focus op kunstenaars die in Nederland een kunstvakopleiding hebben afgerond. Daarnaast wordt vanaf 2017 jaarlijks de NN Group Art Award op de Art Rotterdam kunstbeurs uitgereikt, een stimuleringsprijs voor de uitzonderlijke kwaliteit van het kunstonderwijs in Nederland. Zowel jong talent als mid-career kunstenaars komen voor deze prijs in aanmerking.

Geschiedenis

NN Group (de holding van Nationale-Nederlanden) heeft een bedrijfscollectie van ruim 2000 werken waarmee de kantoren zijn ingericht. Vanaf de oprichting van Nationale-Nederlanden in 1963 is er kunst verzameld. De kunstcollectie is in de loop der tijd gegroeid door fusies en overnames. Door bijvoorbeeld de overname van RVS in 1984 en de fusie van NMB Postbank met Nationale-Nederlanden, hierdoor ontstond ING in 1991. Na de afsplitsing van ING is NN Group in 2014 verzelfstandigd met een eigen merk en ook een nieuw kunstbeleid. Na de overname in januari 2019 heeft NN Group ook de Delta Lloyd kunstcollectie opgenomen.

Collectie

Bekijk hier de hoogtepunten van de NN Kunstcollectie

Naam collectie
NN Kunstcollectie
Contactpersoon
Maartje de Roy van Zuydewijn (kunstadviseur)
Hoofdkantoor
Den Haag
Locaties kunstcollectie
In de kantoorpanden van NN Group: Haagse Poort (Den Haag), Delftse Poort (Rotterdam) Toorop gebouw (Amsterdam), OHRA gebouw (Arnhem)
Aantal kunstwerken
ca. 2000 (inclusief sub-collectie Delta LIoyd)
Ontstaansjaar
1963
Disciplines
Multidisciplinair (schilderkunst, fotografie, glaskunst, videokunst, installaties en grafiek)
Verzamelgebied
De verzamelfocus ligt op werk van kunstenaars die een sterke band hebben met Nederland. De collectie criteria zijn: experiment, onderzoek en innovatie. Binnen de bedrijfscollectie betreft dit werken die tot stand zijn gekomen vanuit bijzondere skills en een ervaren vakmanschap van een kunstenaar die durft te experimenteren met materialen en innovatieve invalshoeken opzoekt. Jaarlijks wordt de NN Group Art Award uitgereikt, een stimuleringsprijs voor hedendaagse kunstenaars, gekoppeld aan de Art Rotterdam kunstbeurs.
Rondleidingen

Op verzoek.

Website bedrijf
https://www.nn.nl
Website kunstcollectie
https://www.nn.nl/Over-NationaleNederlanden/Kunst-en-cultuur.htm
Expositieruimte

Op de 18 meter lange 'beeldmuur' van het NN Café in Rotterdam (naast het centraal station) krijgen kunstenaars en musea de kans om hun kunstwerken en exposities te presenteren. We werken samen met culturele instellingen uit de stad, zoals de Kunsthal Rotterdam en het Nederlands Fotomuseum.

Externe exposities

Op de NN Group website staan de museale partners en tentoonstellingen die door NN Group worden ondersteund. Ook is er meer informatie terug te vinden over de NN Group Art Award.

Wie houdt nu niet van cookies