NN Group Art Award

04 01 2017

Art Rotterdam (Foto Geert Broertjes)

NN Group Art Award

info

Vanaf 2017 is NN Group partner van de kunstbeurs Art Rotterdam. Van 9 t/m 12 februari 2017 opent de 18e editie van deze beurs voor het publiek in de Van Nellefabriek in Rotterdam. De beurs richt zich op de nieuwste ontwikkelingen binnen de hedendaagse beeldende kunst en heeft een internationale focus, bijna de helft van de 125 galeriehouders komt uit het buitenland. Als bezoeker kom je op een hele diverse en laagdrempelige manier in aanraking met kunst door de verschillende tentoonstellingsmodellen; van intieme galerie presentaties tot monumentale installaties en videokunst.

Tijdens Art Rotterdam reikt NN Group daarnaast voor het eerst een hedendaagse kunstprijs uit, de NN Group Art Award. Deze award is bestemd voor een uitzonderlijk talent dat in Nederland zijn of haar opleiding heeft gevolgd en waarvan het werk te zien is op de beurs. Niet alleen jong talent maar ook kunstenaars die al wat verder in hun carrière zijn komen in aanmerking.

Deze nieuwe prijs, bedoeld als aanmoediging en stimulans, zet de schijnwerpers op de uitzonderlijke kwaliteit van kunstopleidingen in Nederland. Vanuit de hele wereld weten jonge kunstenaars de Nederlandse academies te vinden. Zij krijgen er de kans om het beste uit zichzelf te halen en om kennis te maken met andere kunstenaars en met andere culturen. De Rijksakademie en De Ateliers in Amsterdam, De Van Eyck Academie in Maastricht en het Piet Zwart Instituut in Rotterdam behoren tot de beste postacademische instellingen ter wereld. Hun invloed op de ontwikkeling van de beeldende kunst is van internationale betekenis. Van de op Art Rotterdam vertegenwoordigde kunstenaars hebben dan ook velen hier in Nederland aan een kunstacademie of postdoctorale kunstinstelling een opleiding gevolgd.

De prijs is een geldbedrag van € 10.000,-. NN Group koopt daarnaast een werk van één van de vier genomineerden voor de eigen bedrijfscollectie. De jury bestaat uit: Saskia van Kampen-Prein, Curator of Modern and Contemporary Art in Museum Boijmans Van Beuningen; Antoine de Werd, verzamelaar; Hilda Bouma, Coördinator cultuur van Het Financiële Dagblad; Els Drummen, Conservator NN Group kunstcollectie.

De vier genomineerden worden half januari op de website van de Art Rotterdam en op de site van NN Group bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 8 februari tijdens de persconferentie op de beurs. VBCN leden zijn van harte welkom.

Wie houdt nu niet van cookies