Junction (knooppunt)

24 06 2019

Still uit Junction, van Sandro Setola

Junction (knooppunt)

info

Kunstenaar Sandro Setola toont zijn werk Junction in de centrale ontvangsthal van het UMC Utrecht. Het kunstwerk is te zien t/m 28 augustus tussen 08.00- 20.00 uur.  

Kunstenaar Sandro Setola raakte, mede door zijn eigen ervaringen als patiënt, geïnteresseerd in de medische wereld en stelde zich de vraag:  Wat is de invloed van het contact tussen de zorgprofessional en de patiënt op het zorgproces en op de genezing? Hij interviewde diverse mensen (zorgprofessionals en patiënten) over dit onderwerp en maakte er 3d-animaties bij. De wisselwerking tussen de animaties en de geluidsfragmenten geeft je de ruimte om er je eigen interpretatie aan toe te voegen. Setola laat op deze manier de patiënt en de zorgprofessional naar elkaars verhalen en ervaringen luisteren en brengt hen zo dichter bij elkaar.

Het UMC Utrecht ondersteunt en faciliteert dit kunstproject omdat het aansluit bij het UMC programma Patiëntenparticipatie. Een belangrijk aspect van patiëntenparticipatie is immers het verrijken van het contact tussen arts en patiënt. Het kunstwerk biedt ons stof tot nadenken en de mogelijkheid om met elkaar over dit onderwerp van gedachten te wisselen.

Het kunstwerk staat op een druk knooppunt in het UMC Utrecht, een plek waar mensenstromen, maar ook gedachten en meningen over de zorg elkaar kruisen. Je bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren en kijken naar de verhalen die hier samenkomen.

De realisatie van dit kunstwerk is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Mondriaanfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Bankgiroloterij, particuliere donateurs en het CBK Rotterdam.

Meer informatie over dit kunstwerk vindt u op www.umcutrecht.nl/kunst.

De film bestaat uit 7 interviewfragmenten (in totaal ca. 30 minuten) en is in het UMC Utrecht te bekijken tussen 08.00-20.00 uur t/m 28 augustus 2019. Adres: Heidelberglaan 100, Utrecht

Contact: J.M.V.D.vanzetten@umcutrecht.nl

Who doesn't like cookies?