Traversées - Provinciehuis Limburg

17 03 2016

Traversées - Provinciehuis Limburg

info

In de expositie Traversées kunt u kennis maken met de kunst uit de provincie Luik. Dit Franstalige deel van België ligt pal tegen de regio Maastricht aan, maar is voor velen toch onbekend terrein.

De collectie van de provincie Luik is in 1939 ontstaan ter gelegenheid van de internationale tentoonstelling over waterbouw en een bestelling van werken van vijf kunstenaars voor het paviljoen van de provincies.

Dit artistieke erfgoed, een over jaren gespreide aanwinst van ongeveer 2.000 werken (schilderijen, gravures, foto's, tekeningen, collages, beeldhouwwerken, textiel, video's, keramiek, striptekeningen) weerspiegelt de creatieve rijkdom van de provincie.

Na de expositie van een deel van de collectie in de residentie van de Belgische ambassadeur in Den Haag vorig jaar (Collectie Provincie Luik/Focus op 25 kunstenaars), toont het provinciehuis van Limburg in Maastricht een aangepaste selectie.

De werken komen in dialoog met een andere plek aan de Maas, een luttele 25 km stroomafwaarts, aan het begin van het Nederlandse taalgebied.

T/m 20 mei 2016
Provinciehuis Limburg

Who doesn't like cookies?