In samenwerking met kunstenaar Tomáš Libertíny is Lakeside Bee Farm gebouwd

04 11 2021

In samenwerking met kunstenaar Tomáš Libertíny is Lakeside Bee Farm gebouwd

info

In samenwerking met kunstenaar Tomáš Libertíny is Lakeside Bee Farm gebouwd op het terrein van het hoofdkantoor van Lakeside Capital Partners in Rotterdam.

Met de start van de Lakeside Bee Farm is een speciaal project gerealiseerd gezien het belang van het in stand houden en laten groeien van de wereldwijde bijenpopulatie, die recentelijk te lijden heeft gehad van een kolonie-instortingsziekte. Het management van Lakeside Capital Partners hecht veel waarde aan en heeft als doel bij te dragen aan de circulaire economie, het milieu, duurzaamheid en kunst & cultuur. Het laatste wordt ondersteund via de Lakeside Collection, een kunstcollectie van moderne en hedendaagse kunst.

De langdurige relatie tussen de kunstenaar, Tomáš Libertíny en de Managing Partner van Lakeside Capital Partner, Ali Keles, creëerde een vruchtbare basis voor deze langdurige samenwerking, waardoor de kunstenaar in samenwerking met bijen kan beeldhouwen op de Lakeside Bee Farm in Rotterdam. Samen met de inzet van de bekende imker, René Kant, worden de kolonies van de Lakeside Bee Farm, die uit ongeveer 300.000 bijen bestaan, in stand gehouden.

Momenteel woont en werkt hij in Rotterdam, door middel van zijn kunst, onderzoekt Tomáš Libertíny voortdurend de schoonheid en intelligentie van de natuur en onderzoekt hij de existentiële vragen van de menselijke geest.

Voor meer informatie over de werken van Tomáš Libertíny: http://www.tomaslibertiny.com/

Wie houdt nu niet van cookies