Gallerij

Lakeside Capital Partners

 • Troika
 • Tomáš Libertíny
 • Hans op de Beeck
 • Levi van Veluw
 • Karel Goudsblom
 • Alexander Kaletski
 • Robin Speijer
 • Marcel Delmotte
 • Richard Meitner
 • Klaus Staudt
Open de Gallerij

Borrowed Light, 2019
filmografie op emulsie, plexiglas
90 x 70 x 18,5 cm

Lakeside Capital Partners — Troika

 • Borrowed Light, 2019
  filmografie op emulsie, plexiglas
  90 x 70 x 18,5 cm

 • Vessel #1, 2011
  bijenwas, glas, metaal
  86 x 86 x 86 cm

 • Tatiana (butterfly), 2018
  polyester, polyamide, koper, coating, hout
  28 x 28 x 46 cm

 • Guider for Veneration, 2019
  hout, cobalt, inkt
  120 x 120 cm

 • Hop on hop off, 1999
  gespoten gegoten kunststof
  h.225cm

 • Boy in oversized shirt, 1995
  gouache op karton
  83 x 66 cm

 • Nightflower, 2019
  olieverf op canvas
  250 x 190cm

 • Oidipe (Arcadisch landschap), 1946
  olieverf op paneel
  70 x 70 cm

 • Ready, 2019
  glas met glasvezel
  H. 55 cm

 • Verschiebung, 1970
  synthetische verf op hout
  45 x 45 cm

Lakeside Collection

info

Lakeside Capital Partners is een in Nederland gevestigde boutique financial services en investment group die zich richt op real estate advisory en corporate finance, waaronder fusies en overnames, herstructurering en asset management. Naast de advisory services treedt de groep op als equity partner via haar investeringsmaatschappij.


Lakeside Capital Partners investeert via haar investeringsmaatschappij in bedrijven met groei- en turn-around kansen. De investeringsgroep biedt hands-on management, seed capital, venture capital, private equity en senior debt; niet alleen te structureren als individuele transacties, maar ook als syndicaties en fondsen.

Een collectie van moderne en hedendaagse kunst met lokale aanwezigheid tentoongesteld in "Villa Lakeside" en gelieerde locaties. Diversiteit en inclusie is een waardevolle inspiratiebron voor de Lakeside Collection, die bestaat uit meer dan 120 kunstwerken gemaakt door lokale en internationale kunstenaars vanaf 1946 tot heden.

Lakeside Collectie gelooft in de kracht van kunst en brengt haar bezoekers inspiratie. De collectie vertoont veel verschillende kunstvormen, variërend van videokunst, sculpturen, schilderijen, filmografie, fotografie tot print. De collectie werd opgericht in 2015 en is sindsdien steeds meer aanwezig op de kunstmarkt. In 2019 is Lakeside Collection officieel lid geworden van de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN).

Onze Verbinding Met Kunst
De samenleving is gedurende haar geschiedenis altijd verbonden geweest met kunst. Kunst is de weerspiegeling van sociaal bewustzijn en geweten. Het legt de ideeën, gevoelens en concepten bloot waarin we allemaal leven. Overdenken van existentiële vragen en zoeken naar antwoorden waar kunst een bron inspiratie is. Het doel van de collectie is om een deur voor de samenleving te openen om zelfgroei en verlichting te bevorderen.

Geografische Focus
In het wereldwijde landschap van de kunst creëert het terugkeren naar de wortels een onderscheidend belang. Focussen op de lokale kunstenaars helpt individuen om de artistieke kenmerken in zichzelf te bevorderen. Met een mondiaal bewustzijn, is Lakeside Collection sterk gericht op de lokale moderne en hedendaagse kunstwerken. Zo omvat de Lakeside Collection kunstwerken van zowel internationale als Nederlandse kunstenaars.

Groeiende Kunstenaars
Wetende dat kunst een unieke kracht heeft om de samenleving samen te brengen en te verbinden, wil Lakeside Collection vandaag begrijpen en nadenken over morgen. We hebben de neiging om de groeiende kunstenaars te steunen die de kunst van vandaag en morgen vertegenwoordigen, en geloven dat kunst een bijzondere positie inneemt bij het uitdrukken van huidige en toekomstige generaties.

Publiek Bewustzijn
Lakeside Collection benadrukt dat kunst voor iedereen in de samenleving toegankelijk moet zijn. Het versterken van de verbinding van kunst met de samenleving triggert het stellen van vragen, kritisch denken en leidt tot ontwikkeling. Kunst maakt ons bewust van onze omgeving. We erkennen dat kunst geen eigendom kan zijn, het kan alleen worden geconserveerd voor toekomstige generaties.

Naam collectie
Lakeside Collection
Contactpersoon
Marieke de Waaij, Ali Keles
Hoofdkantoor
Rotterdam
Locaties kunstcollectie
“Villa Lakeside” (hoofdkantoor), gelieerde locaties en Depot Boijmans Van Beuningen
Aantal kunstwerken
ca. 120 kunstwerken
Ontstaansjaar
2015
Disciplines
o.a. video, sculpturen, schilderijen, filmografie, fotografie en print
Verzamelgebied
Moderne en hedendaagse kunst; lokaal en internationaal
Rondleidingen

Kunstrondleidingen vinden op aanvraag plaats op het hoofdkantoor van Lakeside Capital Partners en Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam

Website bedrijf
https://lakesidecapital.nl/
Website kunstcollectie
https://lakesidecollection.nl/
Expositieruimte

"Villa Lakeside"
Delftweg 96
3043 NA Rotterdam


en

Depot Boijmans Van Beuningen
Compartiment Lakeside Collection (4e verdieping)
Museumpark 24
3015 CX Rotterdam

Wie houdt nu niet van cookies