Anouk Griffioen - Natur

11 06 2018

Anouk Griffioen - Natur

info

Anouk Griffioen: 'Vaak creëert een figuur een barrière tussen het tafereel en de kijker, die als het ware een voyeur wordt en buiten blijft staan. Terwijl ik altijd wil dat de kijker zelf de figuur is'.

Kunstenares Anouk Griffioen brengt in haar monumentale houtskooltekeningen verschillende landschappen en onderwerpen samen. Zij creëert een wereld waar de kijker in kan stappen of zelfs in kan verdwijnen. In haar werk houdt Griffioen zich bezig met het conflict tussen mens en natuur, stad en landschap. De voortdurende groei van de steden zet de leefbaarheid onder druk. Door de begroeiing weer een plek te geven in de bebouwde wereld, appelleert zij aan ons diepgewortelde verlangen naar de natuur. Het is de plek om gebaande paden te verlaten, en tot nieuwe inzichten te komen. Sporadisch is er een mensachtige schim zichtbaar die in de achtergrond lijkt op te lossen. Uitgesproken mensfiguren worden in haar werk gemeden. Het lijkt moeilijk te geloven dat de enorme werken houtskooltekeningen zijn. 'Hoe is het gemaakt?' is een van de meest gestelde vragen. Wil je dat ook weten, kom dan naar de Erasmus Gallery waar Anouk Griffioen de komende maanden regelmatig ter plekke aan nieuwe tekeningen werkt. Hoe het wordt gemaakt, kun je dan met eigen ogen zien!

Anouk Griffioen - 'Natur' is van 22 mei 2018 tot 17 augustus 2018 te zien in de Erasmus Gallery.
Naar verwachting zal Anouk Griffioen op de donderdagen de gehele dag aanwezig zijn.

Locatie Erasmus Gallery: Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus building (gang tussen Theil Building C-hal en Aula Erasmus Building). Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
Info EUR Art Affairs - E art-affairs@eur.nl. T: +31 (0)10 - 40 82 802.
Openingstijden EG - ma-vrij 9:00-18:00

Wie houdt nu niet van cookies