Gallerij

Aon Nederland

 • Joseph Klibansky
 • Eline de Jonge
RazzleDazzle
Open de Gallerij

Razzle Dazzle, 2009
diverse technieken
82 x 160 cm

Aon Nederland — Joseph Klibansky

 • RazzleDazzle

  Razzle Dazzle, 2009
  diverse technieken
  82 x 160 cm

 • New York City Shadows on N.Y. Times

  New York City Shadows on N.Y. Times 1, 2012
  diverse technieken
  80 x 180 cm

AonIn2Kunst

info

Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 10 kantoren met 1.900 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon plc in Londen. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 600 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 62.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon plc is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE:AON). Aon is hoofdsponsor van Manchester United.

De collectie bestaat uit twee gedeelten: een historisch gedeelte en een gedeelte met moderne kunst.Het historische gedeelte heeft betrekking op het verleden van Aon: de scheepsmakelaardij. In dit gedeelte bevindt zich oude kunst, met een aantal zeegezichten en oude landkaarten. Verder omvat het historische gedeelte van de Aon-collectie oude en moderne scheepsmodellen.De collectie moderne kunst bestaat voor een deel uit beeldende kunst, die zowel aangekocht is als geschonken.
De schilderijen zijn van zeer diverse kunstenaars: Eline de Jonge, Joseph Klibansky, Barbara Wijnveld, Arjan van Arendonk, Kees van Bohemen.

Kunstbeleid
De kunst heeft tot doel om werknemers te motiveren en te inspireren. Om deze doelstelling te versterken wordt er gewerkt een lijn aan te brengen in de huidige collectie moderne kunst. Aon richt zich daarbij op Nederlandse kunstenaars en/of in Nederland wonende en werkende kunstenaars.

Geschiedenis
De huidige Aon Nederland kunstcollectie is ondermeer ontstaan door verschillende overnames en / of het samengaan van assurantiemakelaars in de 20e en 21e eeuw. Deze organisaties brachten hun eigen collectie mee.

Naam collectie
AonIn2Kunst
Contactpersoon
Marcel Schreuder
Hoofdkantoor
Rotterdam
Locaties kunstcollectie
Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Noordwijk, Nijmegen, Hengelo, Groningen, Den Haag.
Aantal kunstwerken
ca. 500, waarvan er ruim 150 tot de kerncollectie behoren.
Ontstaansjaar
De Aon kunstcommissie AonIn2Kunst is opgericht in 2003.
Disciplines
schilderijen, foto's, tekeningen, grafiek, beelden, vormgeving in glas, modelbouw
Verzamelgebied
Het aankoopbeleid richt zich met name op uniek werk zoals schilderkunst en/of beeldhouwkunst van Nederlandse kunstenaars of van in Nederland werkende kunstenaars.
Website bedrijf
http://www.aon.nl
Expositieruimte

In de bedrijfsrestaurants in Rotterdam en Amsterdam bevinden zich expositieruimtes waar (jonge) kunstenaars, ontwerpers en designers tentoonstelling-ervaring op kunnen doen. De exposities worden twee keer per jaar gewisseld.

Bruiklenen
 • Scheepsmodel De Krabbelaar, Het Nationaal Baggermuseum te Sliedrecht, 2012.
Wie houdt nu niet van cookies