KLAAS GUBBELS

10 04 2014

KLAAS GUBBELS

info

Vanaf 7 april tot en met 21 mei 2014 exposeert de provincie Gelderland werken van de Gelderse kunstenaar Klaas Gubbels. De tentoonstelling is ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van de kunstenaar.

Iconische beeldtaal
Klaas Gubbels is één van de bekendste kunstenaars uit Gelderland. Hij woont en werkt in Arnhem en hij volgde hier ook zijn opleiding (het tegenwoordige ArtEZ). Al vijf decennia lang verzamelt de provincie Gelderland kunst van Klaas Gubbels. In provinciale gebouwen is zijn herkenbare iconische beeldtaal van koffiekannen, kopjes, tafels en stoelen te vinden. Bovendien assisteerde Klaas Gubbels de kunstenaar Wally Elenbaas 60 jaar geleden bij de uitvoering van het grote wandmozaïek in het Huis der Provincie.

Expositie
De tentoonstelling bestaat uit werken uit de provinciale kunstcollectie, aangevuld met werken uit eigen bezit van Klaas Gubbels. De tentoonstelling draagt bij aan het provinciale cultuurbeleid.

Bezichtiging is mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur in het provinciehuis te Arnhem. Op 21 april en op 5 mei is het provinciehuis gesloten.
Voor meer informatie zie provincie gelderland 

Who doesn't like cookies?