Kunsttours tijdens de opening van het Huis der Provincie

17 09 2017

Kunsttours tijdens de opening van het Huis der Provincie

info

Vanaf 21 september 2017 opent het Huis der Provincie van Gelderland haar deuren voor het publiek. Het monumentale provinciehuis is volledig gerestaureerd en verbonden met een nieuwbouw en wordt op 20 september officieel geopend door Koning Willem-Alexander. Tussen 21 en 29 september vinden verschillende rondleidingen plaats. Een daarvan is de Kunsttour, waarbij bezoekers kennis kunnen maken met de kunstcollectie van Provincie Gelderland.

De provincie Gelderland verzamelt werk van kunstenaars die een band met Gelderland hebben. De collectie bestaat uit ongeveer 2.400 kunstwerken en toont een breed overzicht van de Gelderse hedendaagse kunst van de afgelopen veertig jaar en kunstwerken die Gelderland als onderwerp hebben. Zo heeft de provincie onder andere werk van bekende Gelderse kunstenaars als Ad Gerritsen, Robert Terwindt, Rosemin Hendriks en Roland Schimmel.

In het Huis der Provincie zijn de kunstwerken volgens een nieuw kunstinrichtingsplan opgehangen.
In het gehele inrichtingsplan staat het groeperen van werken op basis van een overkoepelend thema of kenmerk centraal. Zo hangen in het monumentale provinciehuis op de begane grond werken met het thema natuur en landschap. Op de eerste verdieping zijn werken met het thema mens en portret gegroepeerd. Op de tweede verdieping hangen werken met het thema symbool en op de derde verdieping zijn werken samengevoegd rondom het thema niets.
In de nieuwbouw zijn kunstwerken gegroepeerd volgens specifiekere en subjectievere thema's zoals data, portret, lijn, intuïtie, geschiedenis, pop-art, magisch realisme, geometrie, modern of tekening.

Tijdens de rondleiding wordt een selectie van de collectie uitgelicht en het nieuwe kunstinrichtingsplan toegelicht. Let op, inschrijving is noodzakelijk.
Voor de rondleidingen tijdens het Open Huis op 30 september hoeft u zich niet in te schrijven.

Who doesn't like cookies?