Tentoonstelling

26 04 2019

Detail van Trilling, olieverf en eitempera op canvas, 66 x 94 cm

Tentoonstelling

info

Van 26 april 2019 tot en met 6 juni 2019 vindt in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank de tentoonstelling Portret van een Bankier? van Aukje Koks plaats.

In Portret van een Bankier? toont Aukje Koks haar meest recente werken, waaronder glazen sculpturen, tekeningen en schilderijen.

In een ruimte waar normaliteit de gemeenschappelijke leefwereld van het absurde is, voert zij het object en zijn representatie naar een droomachtige dimensie waar gelijkenis steeds vervalt in vervreemding.

Koks bevraagt het persoonlijk of collectief eigendom van haar ideeën, zoals men de dingen en gebeurtenissen in een droom (niet) toe-eigent.


In de tentoonstelling bij De Nederlandsche Bank staat het object op het punt te veranderen in een subject.

De tentoonstelling van Aukje Koks is op doordeweekse dagen tijdens kantooruren te bezichtigen in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank. In verband met de toegangsprocedure bij De Nederlandsche Bank kunt u de tentoonstelling uitsluitend bezoeken na aanmelding en met legitimatie. Het maken van een afspraak kan telefonisch (020-5242183) of per e-mail (kunstcommissie@dnb.nl)

De Nederlandsche Bank
Kunstruimte
Westeinde 1
1017 ZN Amsterdam
T.: 020-524 2183
E.: kunstcommissie@dnb.nl

Who doesn't like cookies?