Raquel Maulwurf en Renie Spoelstra: Night & Day

14 06 2012

Links: Raquel Maulwurf, Burning IX, 2011, houtskool/pastel op open gekrast museumkarton, 153 x 264 cm. Foto: Peter Cox. Courtesy Livingstone gallery Den Haag

Rechts: Renie Spoelstra, Sitting and watching # 2 (river view from train), 2011, houtskool op papier, 150 x 210 cm. Foto: Hans Wilschut. Courtesy RONMANDOS Gallery Amsterdam

 Raquel Maulwurf en Renie Spoelstra: Night & Day

info

Dag en nacht, zon en maan, zwart en wit, zacht en hard, kras en streek, binnen en buiten, groot en klein, natuur en cultuur, krachtig en kwetsbaar, stilstand en beweging: in een duopresentatie in de Nederlandsche Bank spelen Raquel Maulwurf (Madrid, 1975) en Renie Spoelstra (Drachten, 1974) hun monumentale houtskooltekeningen tegen elkaar uit. Ze laten hun werk als planeten draaien om de ster van de tegenstelling, ieder in hun eigen baan. Maar waar trekken de beelden elkaar aan, wanneer stoten ze elkaar af? Waar verhevigen ze elkaar, waar komen ze samen? In de kosmos van Maulwurf en Spoelstra draait het om de mogelijkheden van het concept van de oppositie.
Speciaal voor deze gelegenheid maakten beide kunstenaars nieuw werk. In een indrukwekkende setting wordt de beschouwer uitgenodigd om zich te begeven in het landschap van de verbeelding, het verleidelijke veld waar Maulwurf en Spoelstra hun krachten meten.

De tentoonstelling is van 14 juni tot en met 26 juli 2012 te zien in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank (Westeinde 1, Amsterdam). Alleen op afspraak te bezichtigen. Telefoon +31(0)20-5242183.

Who doesn't like cookies?