Protagonists

21 01 2014

Martine Stig
Suto-ri, 2007
Still HDV 20"

Protagonists

info

Protagonists is een tentoonstelling van Martine Stig (1972) waarin recent en vroeger werk zijn samengebracht. De getoonde werken bouwen voort op de vraag in hoeverre beeldcultuur onze ervaring van de zichtbare werkelijkheid beïnvloedt. Kunnen we met ons voorstellingsvermogen voorbij de beeldenvloed die ons heeft gevormd, en zijn we in staat werkelijk iets nieuws te zien?

In de films Suto-ri- en Play bouwt Stig voort op het collectieve onderbewuste van cinematografische clichés. Met een 'verborgen' camera filmde ze stadsbeelden. Toevallige passanten, zich niet bewust van de aanwezigheid van een camera, worden hoofdrolspelers in een film.

De meest recente serie Cauchy Horizons laat ons de toekomst zien zoals beleefd in onze science fiction herinnering. Het werk laveert tussen het nu, de flash forward en de flash back waarbij de tijdsbeleving aan het wankelen wordt gebracht.

De portrettenserie Ante refereert aan het iconische karakter van de schoolfoto; de kijker wordt uitgenodigd denkbeeldige scenario's op de geportretteerden te projecteren.

Tentoonstelling in de kunstruimte van de Nederlandsche Bank, Westeinde 1 te Amsterdam.
Van 21 januari tot 7 maart 2014 op werkdagen op afspraak te bezichtigen.

Telefoon: (020) 5242183

Legitimatie verplicht

Who doesn't like cookies?