Oude Meesters uit de Collectie - Koesteren of Afstoten?

14 03 2018

Oude Meesters uit de Collectie - Koesteren of Afstoten?

info

Toen in 1982 de Kunstcommissie gecreëerd werd, had deze een functionele taak: de kantoren van haar medewerkers verfraaien.

Anno 2018 telt de collectie van DNB meer dan 1250 objecten. DNB is niet zozeer opzoek naar meer werken maar juist naar een grotere consistentie en meer verdieping. Om van een kwalitatieve collectie te spreken is het van groot belang om onderzoek te verrichten naar de collectie en zich aldoor af te vragen: koesteren of afstoten?

Naar aanleiding van deze kwalitatieve kwestie zijn er een aantal objecten nader bekeken met de vraag in het achterhoofd of ze van genoeg kwaliteit zijn om in de huidige kunstcollectie te mogen blijven.

De werken die getoond worden zouden in eerste instantie af gestoten worden, door kunsthistorisch onderzoek te doen is gebleken dat de werken een zekere onderlinge samenhang hebben waardoor afgevraagd moet worden of de werken daadwerkelijk af gestoten moeten worden.

De Nederlandsche Bank
Kunstruimte
Westeinde 1
1017ZN Amsterdam
T: 020 524 2183
E: Kunstcommissie@dnb.nl

De tentoonstelling is te bezoeken van 16 maart tot 26 april 2018.
In verband met de toegangsprocedure bij De Nederlandsche Bank kunt u de tentoonstelling uitsluitend bezoeken na aanmelding en met legitimatie.

Who doesn't like cookies?