Aanwinsten 2016

07 12 2016

foto Ernst van Deursen

Aanwinsten 2016

info

Jaarlijks organiseert de Kunstcommissie de Aanwinstententoonstelling. Hierin worden werken tentoongesteld die het afgelopen jaar aan de collectie zijn toegevoegd.

Het streven van de Kunstcommissie is om kunstenaars te volgen in hun ontwikkeling. Bij elke nieuwe stap - verdieping - daarin wordt de afweging gemaakt om al dan niet nieuw werk voor de collectie te verwerven. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om op termijn een beknopt oeuvre te kunnen presenteren. Danielle van Ark, Saskia Noor van Imhoff, Paul Kooiker, Pere Llobera, Katja Mater, Anna Ostoya, Daniel van Straalen en Ronald Zuurmond passen in dit streven.

De jonge generatie kunstenaars wordt vertegenwoordigd met nieuw werk van Joan van Barneveld, Janine van Oene, Daniela Schwabe en Tanja Ritterbex. Van de meer gevestigde namen - zoals Rob Birza, David Jablonowski, Jimmy Robert en Berend Strik - werd eveneens nieuw werk verworven. Strik was in 2014 ter gelegenheid van het 200-jarig jubileum van DNB uitgenodigd de goudkluis te bezoeken en naar aanleiding daarvan een expositie samen te stellen. Ook Cristina Lucas en Sarah van Sonsbeeck kregen die kans. De werken die hierop zijn geïnspireerd, zijn aangekocht.

De tentoonstelling is tot 5 januari in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank, Westeinde 1 te Amsterdam op werkdagen op afspraak te bezichtigen. Een afspraak maken kan per e-mail (kunstcommissie@dnb.nl) of telefonisch (020-5242183). Legitimatie verplicht.

Who doesn't like cookies?