Common Ground

20 04 2018

AkzoNobel Art Space | (v.l.n.r.) Sylvie Zijlmans, Hester Oerlemans, Hans op de Beeck, Lennart Lahuis, Sam Salehi Samiee | Photo Credits: Martin van Welzen

Common Ground

info

De nieuwe tentoonstelling 'Common Ground' bij de AkzoNobel Art Space is vanaf 23 april te bezichtigen. In totaal 37 internationale kunstenaars, 59 kunstwerken en verschillende media zijn te zien waaronder sculpturen, schilderkunst, fotografie, video, glaskunst en twee monumentale kunstopdrachten in situ van Gijs Frieling en Frank Havermans.

Common Ground

De ruimte tussen mensen is wat ons definieert. Dat is de plaats waar we met elkaar interacteren en ons bestaan bevestigen via de ander. Deze ontmoetingsplek is traditioneel een belangrijk onderwerp in de kunst. De stad is het interactiedomein bij uitstek in onze snel verstedelijkende wereld. Daar tegenover staat de natuur, waar wij als 'denkende dieren' nog steeds deel van uitmaken. Maar behalve op fysieke locaties ontmoeten we elkaar ook op het niveau van ideeën, idealen en identiteit.

Deze tentoonstelling verkent de betekenis en invloed van verschillende ontmoetingsplekken. De getoonde kunstwerken vormen bovendien een brug tussen makers en toeschouwers en functioneren zo zelf als ontmoetingsplek. De tentoonstellingsruimte als geheel werkt ook als verbindende grootheid. Ze koppelt de bedrijvigheid van AkzoNobel aan de buitenwereld en presenteert kunstwerken als vensters op een wereld die we samen maken en delen: onze common ground.

AkzoNobel Art Space
Christian Neefestraat 2
Open ma - vr 10:00-17:00

Who doesn't like cookies?