De VBCN getrakteerd op kennis en inspiratie door UNSEEN

17 09 2014

From the series 'A durian growing a swinging sponge on a fractal evening', 2014 © Lorenzo Vitturi

De VBCN getrakteerd op kennis en inspiratie door UNSEEN

info

Unseen Photo Fair organiseerde voor de VBCN leden een exclusieve ontvangst, voorafgaand aan de VIP Preview, op woensdag 17 september.

Het programma zag er als volgt uit:
14.30 - 14.45: Ontvangst met koffie en thee
14.45 - 15.15: Sprekers Thomas Seelig en Peter Gorschlüter
15.15 - 15.30: Gelegenheid om vragen te stellen aan beide sprekers
15.30 - 18.00: VIP Preview
18.00 - 21.00: Opening

Tijdens deze besloten bijeenkomst vertelden Thomas Seelig (curator Fotomuseum Winterthur) en Peter Gorschlüter (adjunct-directeur Museum für Moderne Kunst Frankfurt am Main) over de collecties en het aankoopbeleid van beide musea. Op de middag voor de officiële opening van UNSEEN bood de organisatie van de beurs de leden van de VBCN de mogelijkheid deel te nemen aan twee presentaties van curatoren.

De adjunct-directeur van Museum für Moderne Kunst Frankfurt am Main Peter Gorschlüter en Thomas Seelig, de curator Fotomuseum Winterthur, gaven inzicht in hun verzamelbeleid. Beide verzamelingen zijn voortgekomen uit een schenking van een privé-collectie. Een basis die als inspiratie heeft gediend voor het huidige collectioneren. Waarbij het opvallend was dat de beide partijen voor hun groei en ontwikkeling veel aanspraak maakten op hun netwerk voor middelen en kennis op particulieren en bedrijven. Opmerkelijk voor het aankoopbeleid van Winterthur was dat hier uitsluitend werk werd aangekocht uit het dan lopende kalenderjaar. Gorschlüter stipte nog even subtiel aan dat er nooit op een beurs gekocht werd, maar uitsluitend via de kunstenaar. Voor het museum uit Frankfurt is deze, vaak zeer intensieve, relatie een meerwaarde voor het verzamelbeleid.

UNSEEN bedankt voor de mogelijkheid om deze kennis met de VBCN te delen!

Who doesn't like cookies?