Symposium Producers - Parasites - Hosts

27 09 2018

Symposium Producers - Parasites - Hosts

info

Om 10 jaar na de crisis in 2008 te markeren wordt een symposium georganiseerd in reactie op de kunstinstallatie van Annabel Howland in de centrale hal van de VU. Het symposium vindt plaats op donderdag 4 oktober op de VU in Amsterdam.

Sinds 2012 verweeft Annabel Howland in het doorlopende kunstproject Producers - Parasites-Hosts gesprekken met bankiers met onderzoeksresultaten van VU wetenschappers op het gebied van Evolutiebiologie en Finance. Zij creëert een speculatief web waarin thema's als bedriegen en samenwerken, transparantie en instabiliteit, winst en verlies zijn verweven met verhalen over microbiële transacties, dark pools en menselijke schulden. De installatie op de VU bestaat uit een audiowerk, te beluisteren via de koptelefoons bij de studentenzitjes, en tekeningen en teksten geprint op de ramen, foto's, aquarellen, plantenwortels en is tot eind oktober te zien op de VU.

Het interdisciplinaire symposium combineert de meest recente onderzoeksresultaten op het gebied van kunst, wetenschap en economie en schijnt zo een nieuw licht op de crisis. Albert Menkveld, professor Finance, VU Amsterdam richt zich in zijn onderzoek op effectenhandel, liquiditeit, activaprijzen en financiële econometrie en had die als enige toegang had tot de data over de Flash Crash in 2010. Toby Kiers, professor Evolutiebiologie, VU Amsterdam legt in haar onderzoek bloot hoe schimmels en plantenwortels onder de grond de wetten van vraag en aanbod toepassen. Katja Kwastek, professor moderne en contemporaine Kunst, VU Amsterdam, Alena Alexandrova,  Renée Ridgeway en Clare Butcher en andere sprekers plaatsen het project in de context van recente ontwikkelingen in kunst, media en environmental humanities.

Tony Curzon Price, zal het symposium leiden. Hij is economisch adviseur van de Britse overheid, oprichter en voormalig eindredacteur en huidig bestuurslid van openDemocracy en oprichter van rekencentrum in Silicon Valley. Zijn academisch werk richtte zich op game theorie en marktwerking.

Voor het volledige programma met alle sprekers en informatie over aanmelden, zie https://www.eventbrite.nl/e/tickets-symposium-producers-parasites-hosts-vu-50211777779

Van 17.30 tot 20.00 uur

Vrije Universiteit
Collegezaal KC07
De Boelelaan 1105
Amsterdam

Wie houdt nu niet van cookies