Muurschildering van Marije Vermeulen

06 01 2016

Muurschildering van Marije Vermeulen (foto VVB Voermans)

Muurschildering van Marije Vermeulen

info

Marije Vermeulen heeft voor de vernieuwde vierde verdieping van Rijnstate Zevenaar een muurschildering gemaakt. Schetsend onderzocht ze maten en volumes van de hal op zoek naar een dynamisch evenwicht tussen haar exotisch kleurenpalet en de abstracte taal van kaders, bogen en vlakken - het filter waarmee ze de omgeving scant en ordent.

De medewerkers van de afdeling hebben de schetsen bekeken en een voorkeur uitgesproken. En toen: groen licht! De verfkleren gingen aan en de vormen werden vakkundig afgeplakt, geseald, geschilderd en nog een keer geschilderd. De balie, de pilaren en de vloer zijn nu ingebed in een groter geheel en de nis vormt een kader voor de zon die opgaat. Wonderlijk hoe een formeel abstract werk de hal vitaliteit geeft en iedereen die de lift uitstapt opgeruimd verwelkomt.

Marije Vermeulen (1976, Delft) is opgeleid aan de Kunstacademies van Arnhem en Den Bosch en woont en werkt in Apeldoorn. Ze maakt schilderijen, muurschilderingen en tentoonstellingen (onder de naam TADA) in binnen- en buitenland.  

Meer info op kunst.rijnstate.nl

Wie houdt nu niet van cookies