Anook Cléonne - Tekeningen

29 06 2017

Anook Cléonne - Tekeningen

info

De tekeningen van Anook Cléonne zijn groots en meeslepend. Het zijn zelfbedachte geconstrueerde landschappen waarbij de enige herkenning het moment van verlichting is, het moment waarop je tot nieuwe inzichten komt, hoe troebel ze ook nog mogen zijn. Volgens Anook zegt een afbeelding van de natuur eerder iets over jezelf dan over het landschap op zich, haar landschappen kun je zien als projecties van een gemoedstoestand. De grote tekeningen nodigen uit om je kortstondig te laten omringen door het onbekende op vreemde bodem. Als een anatomist/botanist weet Anook Cléonne de details en structuren bloot te leggen die resoneren met je innerlijke drijfveren.

In de serie Beginning of Sediment zoomt Anook juist in en toont ze een hele kleine wereld; de woekerende culturen in petrischaaltjes. Deze kweekbakjes laten op microscopisch niveau slechts een laag zien uit het leven, maar dat is vaak voldoende voor een conclusie. Van een afstand gezien lijken de schaaltjes ook op hemellichamen, zoals in al het werk van Anook lijkt de schaal de beleving te sturen.

Anook Cléonne (1972, Almelo) is opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie en Rijksakademie in Amsterdam. Ze woont en werkt in Arnhem.

www.anookcleonne.nl

De tentoonstelling in Rijnstate Arnhem loopt t/m 30 augustus 2017 en is iedere dag te bezoeken: Route 01-40.

Wie houdt nu niet van cookies