Institut Néerlandais Parijs: Through an open Window

13 09 2012

Robert Zandvliet, Pier & Ocean, 2010, eitempera en olieverf krijt op doek, 231 x 312 cm

Institut Néerlandais Parijs: Through an open Window

info

Through an open Window: De titel van de tentoonstelling is ontsproten uit de naam van een sculptuur van Karel Appel. Tevens belichaamt deze titel de benadering van de Rabo Kunstcollectie ten opzichte van hedendaagse kunst. Hedendaagse kunst is de Rabo Kunstcollectie namelijk op het lijf geschreven. Vanaf de jaren ’50 verzamelt de Rabobank het werk van generaties hedendaagse, toonaangevende kunstenaars.

Voor het eerst toont het Institut Néerlandais te Parijs een selectie van 60 sleutelwerken uit de Rabo Kunstcollectie. Een primeur in Frankrijk. De tentoonstelling bestaat uit werken van 39 kunstenaars van verschillende kunstbewegingen, generaties en landen. De kunstenaars zijn gedreven door verschillende existentiële vragen: Hoe zien we de wereld rondom ons? En wat zien we dan precies? Het gaat hier over sleutelfiguren van verschillende tijdsperioden zoals Karel Appel, Jan Schoonhoven, Marlene Dumas  en Aernout Mik.

Through an open Window is te bezichtigen in het Institut Néerlandais, Rue de Lille 121, Parijs. Elke dag (maandag uitgezonderd) is de tentoonstelling geopend van 13u00 tot 19u00.

Voor meer info: www.institutneerlandais.com - www.rabobank.nl/kunst

Wie houdt nu niet van cookies