Tjibbe Hooghiemstra

13 04 2017

Tjibbe Hooghiemstra

info

Uitnodiging opening tentoonstelling Tjibbe Hooghiemstra
Zondag 23 april van 15.00 tot 17.30 uur
Gasunie, Concourslaan 17, Groningen

In de tentoonstelling worden schilderijen op doek en foto's op papier getoond. Een aantal foto's was ook in het Fries museum te zien. De schilderijen nemen een voorschot op een expositie die in 2018 in Museum Belvédère te Oranjewoud zal plaatsvinden in het kader van 'Leeuwarden culturele hoofdstad'. Op deze schilderijen staan de zogenoemde Friese Wouden centraal.

Nyk de Vries, schrijver/muzikant, zal om 15.30 uur een voordracht houden bij het werk van Tjibbe Hooghiemstra. Hierna kunt u de  tentoonstelling bezichtigen onder het genot van een drankje.

Ter opluistering zal Galina Ryakhovskaya op de vleugel pianospel ten gehore brengen.

De kunstenaar zelf is deze middag aanwezig.

Tjibbe Hooghiemstra (Tytsjerk, 1957) woont en werkt sinds 1991 als kunstenaar in Nederland en Ierland. Hij studeerde aan de Academie Minerva te Groningen en aan de Academie Sint Lucas te Gent. Hij gaf les aan diverse kunstacademies in Ierland en Nederland. Aan het Groningse Minerva is hij nog steeds als docent verbonden. Hij heeft geëxposeerd in het Stedelijk Museum te  Amsterdam en in het Cobra Museum te Amstelveen. Ook is  zijn werk getoond in het Irish Museum of Modern Art te Dublin. Wereldwijd wordt zijn werk tentoongesteld in gerenommeerde galeries en op toonaangevende kunstbeurzen. Recent had hij een grote tentoonstelling met foto's ('the Reading of Space') in het Fries Museum te Leeuwarden. Het werk van Tjibbe Hooghiemstra is opgenomen in de collecties van musea, bedrijven en particulieren.

Wie houdt nu niet van cookies