The Soft Parade

15 12 2019

The Soft Parade

info

Met de beelden van Marjolijn Mandersloot bevinden we ons in prettig gezelschap. Elk beeld lijkt te beschikken over een fabelachtig acteertalent. Door lichaamshouding en materiaaluitdrukking ontstaan unieke karakters die ons niet onberoerd laten. Het weglaten van details, opblazen van proporties of uitlichten van figuurdelen zorgt voor aangename verwarring of vaak een glimlach. Dubbelzinnigheid verdringt narratieve herkenbaarheid en nodigt uit tot nieuwe interpretatie. Titels versterken daarbij de humoristische twist. De materiaalbeleving blijkt doorgaans tegengesteld aan de 'echte' ervaring. We worden verleid om de grens tussen verbeelding en realiteit te onderzoeken. Juist in de verrassende tactiliteit van de beelden schuilt grote aantrekkingskracht.
www.marjolijnmandersloot.nl

Wouter van de Koot schildert raadselachtige scenario's waarin historische en mythologische personages zich vermengen met figuren uit de dagelijkse werkelijkheid. We zien mensen die schijnbaar opgaan in rituele handelingen. Soms lijken hun acties alledaags, maar ze bevatten duidelijk ook een duistere en geheimzinnige kant, als echo's van het onderbewustzijn. Het werk is opgebouwd uit fijne lagen transparante olieverf, inkt of aquarel met een heldere kleurkracht, waarbij de beeldtaal laveert tussen strak grafisch en expressief. Van de Koot voelt zich thuis in de onderbuik van zwarte humor en mysterie, en voert ons mee naar het kwetsbare lichaam en het spel van macht en vertrouwen. Hij nodigt ons uit om schoonheid te zien in het groteske en troost te vinden in vergankelijkheid 'The Soft Parade' is een avontuurlijke trip, even eclectisch en barok als de gelijknamige Doors-song. De titel verwijst naar de prachtige parade van het leven waarin het even schitterende als absurde streven naar zingeving centraal staat. Alles veranderd, alles vloeit, alles verdwijnt. En juist in dat besef ligt de kern van kracht. www.woutervandekoot.com

De tentoonstelling is alleen tijdens de opening op zondag 15 december a.s. openbaar, daarna besloten. Om 15.30 uur worden de bezoekers welkom geheten door Rudi Streuper, voorzitter Kunstcommissie Gasunie, daarna zal "Spoken word" kunstenaar Myron Hamming vervolgen in zijn eigen stijl een visie geven op de expositie. Daarna kunt u, onder het genot van een drankje, de tentoonstelling bezichtigen. Muzikale omlijsting door DJ Thijs. De kunstenaars zijn deze middag aanwezig.

Wie houdt nu niet van cookies