Expositie Jan van Loon bij Gasunie

26 03 2014

Expositie Jan van Loon bij Gasunie

info

Zondag 30 maart 2014 opent bij Gasunie een tentoonstelling met werk van Jan van Loon. De expositie loopt t/m 12 mei 2014.

Het programma is van 15.00 uur tot 17.30 uur met een lezing van 15.30 - 16.00 uur.
Na een inleiding door Cees Pisuisse, voorzitter Kunstcommissie, zal Jan van Loon het woord nemen. Daarna is er gelegenheid tot een drankje en bezichtiging van de tentoonstelling.

Landschappen, stillevens, interieurs, portretten en figuurstukken wisselen elkaar af in het werk van Van Loon. Veel schilderijen zijn gemaakt op Tenerife, waar hij een atelier heeft. Woeste zeegezichten, begroeide rotswanden en aparte stillevens zijn daar ontstaan. Ook heeft hij werk in de openbare ruimte gemaakt zoals het dijkmonument in Noordpolderzijl.
Vaak hield hij zich daarnaast bezig met een project, dat werd afgesloten met een of meer tentoonstellingen en een boek. Voorbeelden hiervan zijn, "Als was mijn brein gescheurd": een verslag van studies van geestelijke  gestoorden of "West- Europese  Kusten", dat naar aanleiding van enkele reizen langs de kusten van Portugal tot de Noordkaap tot stand kwam. Vijf jaar geleden verscheen het boek:" Jan van Loon - 50 jaar op zoek".

Jan van Loon(1938) studeerde aan de Academie Minerva in Groningen en de Koninklijke Academie in Den Haag. Van Loon heeft geëxposeerd in binnen- en buitenland en geeft al ongeveer vijftig jaar les in het kunstonderwijs.

Voor meer informatie zie: gasunie

Wie houdt nu niet van cookies