PERSONA: schilderijen en werk op papier van Tamara Muller

10 09 2019

primates and sloth - 2019 - acryl op doek - 210 x 180 cm

PERSONA: schilderijen en werk op papier van Tamara Muller

info

Het werk van Tamara Muller is een onthullend en onbevreesd portret van 'het Zelf ', dat ons tegelijkertijd een spiegel voor houdt. Belangrijke thema's in het werk zijn macht, schuld en schaamte.

De gezichten in het werk van Tamara Muller zijn die van haarzelf. Het zijn geen zelfportretten in de letterlijke zin van het woord. Er worden rollen gespeeld in telkens wisselende rolverdelingen: het Ik als man en als vrouw, volwassene en kind, mens en dier, dader en slachtoffer. Deze soms verontrustende psychologische dichotomieën worden zorgvuldig in balans gebracht door een scherpzinnig gevoel voor humor. Doordat delen van het doek onvoltooid worden gelaten met simpele kwaststreken, valt alle aandacht vooral op de personages die bovendien de toeschouwer bijna altijd aankijken. In deze in elkaar geplakte, getekende en geschilderde theatertjes is niet alles wat het lijkt.

Tamara Muller studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan AKV St Joost Master Institute, Breda/'s-Hertogenbosch. Tussendoor volgde zij een acteeropleiding. Haar werk wordt geëxposeerd in binnen- en buitenland.

De tentoonstelling is alleen tijdens de opening op zondag 29 september a.s. openbaar, daarna besloten. Om 15.30 uur worden de bezoekers welkom geheten door Rudi Streuper, voorzitter Kunstcommissie Gasunie, waarna er een vraaggesprek zal plaatsvinden tussen de kunstenaar en Mette Gieskes, universitair docent Moderne en Hedendaagse kunst aan de Radboud Universiteit Nijmegen. U kunt vervolgens onder het genot van een drankje de tentoonstelling bezichtigen. Muzikale omlijsting door Janouk Heidema op cello.

 

Opening expositie

zondag 29 september 15.00 - 17. 30 uur
De kunstenaar is deze middag aanwezig.
@ Gasunie, Concourslaan 17. Groningen

www.tamaramuller.com

Wie houdt nu niet van cookies