Renie Spoelstra

28 03 2019

Renie Spoelstra

info

Om 15.30 uur worden de bezoekers welkom geheten door Cees Pisuisse, voorzitter van de Kunstcommissie, waarna Frank Lisser, kunstenaar en docent, een toelichting zal geven op het werk van Renie Spoelstra. Vervolgens kunt u, onder het genot van een drankje, de tentoonstelling bezichtigen. Muzikale omlijsting door Galina Ryakhovskaya op de vleugel. De kunstenaar is deze middag aanwezig.

Renie Spoelstra maakt grote houtskool- en krijttekeningen op papier. Uitgangspunt zijn foto's of 'film stills' van bos en recreatiegebied zonder veel specifieke kenmerken. Mensen zijn afwezig. "Wat ik wil vangen is de 'climaxloosheid' als het dode punt in de zwaai van een schommel, het moment dat er even niks gebeurt maar dat wel al de dreiging in zich draagt van het moment ervoor of erna", aldus Spoelstra.

Geheimzinnigheid, intensiteit en gelaagdheid zijn terugkerende thema's in haar werk. Het gevoel dat ze met de tekeningen oproept is zowel verleidelijk als dreigend. De tekeningen gaan niet zozeer over het landschap in een romantische of traditionele zin. Wat haar interesseert is het psychologische effect van het werk.

Renie Spoelstra studeerde in Breda aan de Post-St. Joost en in Groningen aan Academie Minerva. Haar werk wordt tentoongesteld in veel (inter)nationale musea.

Wie houdt nu niet van cookies