Gijs Assmann

31 01 2017

Gijs Assmann

info

Opening expositie Gijs Assmann, 5 februari 2017,  van 15.00 tot 17.30 uur
Gasunie, Concourslaan 17, groningen

Om 15.30 uur welkom door Cees Pisuisse, voorzitter Kunstcommissie.

Hierna zal Koen Kleijn, criticus van De Groene Amsterdammer, de tentoonstelling openen.Na de opening kunt u de tentoonstelling bezichtigen waarbij een drankje wordt aangeboden. De kunstenaar zelf is deze middag aanwezig.

Oceanisch verlangen

Nachtelijk leven kan even intens en meeslepend zijn als het bestaan overdag. Dromen waarin een bonte parade, vol zonderlinge en wildvreemde situaties passeert, fragmenten zonder masterplan aaneengeregen.

Een constante in deze dromen is dat al die zaken die je overdag probeert te negeren in de nacht hardnekkig naar boven komen. Een verzameling missers, pijnlijke flaters, miskleunen en oude wonden in verse spotlights gezet. De schaamte regeert.

Eenmaal wakker is het nog niet over: De gêne van het donker kruipt mee de dag in. Het nachtelijk theater blijkt een gat geslagen te hebben en zorgeloosheid en onbevangenheid lijken nog even weggespoeld. Een koffie. Een douche. Langzaam vult verwondering en beslistheid de lege holte weer.

Dat is de dag: het vullen van die leegte. Uit een oceanisch verlangen naar heelheid het zelfvertrouwen weer binnenlaten en de geslagen bres vullen met schoonheid, nieuwsgierigheid en het helende perspectief van de ander. Om te dragen en gedragen te worden. Als een man met een vrouw in zijn hart.

www.gijsassmann.com

 

Wie houdt nu niet van cookies