Expositie Lydia Lambrechts en Wokkel bij Gasunie

26 02 2015

Lydia Lambrechts

Expositie Lydia Lambrechts en Wokkel bij Gasunie

info

Wokkel
In hoog tempo schildert hij het ene na het andere doek. In dikke vette streken, vegen recreëert hij vormen uit de natuur, de heftigheid waarmee de wind door de takken van een dennenboom waart, een majestueuze monumentale boom en bossen als legers marcherend naar het slagveld of vlaktes waar de rust is weergekeerd. Het ritme waarmee alle toetsen op het doek zijn gezet. Eerst is het landschap, met daarachter ontzag voor natuur oerkrachten, geweld oorlog, schuilen overleven en levenscyclus. De schilderijen roepen discussie op, maatschappij kritische ethische vragen.

Lydia Lambrechts
Een reis naar Brazilië inspireerde haar voor het maken van een serie tropische landschappen. Deze landschappen zijn echter nooit zo ongerept en onaangeraakt als ze lijken. Ze roepen verwondering op, maar ook een gevoel van verlaten zijn en een onbestemd verlangen. In haar nieuwste werk maakt de dichte begroeiing van bladeren plaats voor een spel van lijnen en verftoetsen en is het kleurenpalet uitbundiger. Er is meer gelaagdheid in haar werk gekomen door een opeenstapeling van dunne transparante verfstreken. Door het creëren van kijkrichtingen en een voortdurende verschuiving van perspectief ontstaat een ruimtelijke suggestie. Het is het zoeken naar vorm en bijzondere kleursensaties tot deze een uitgebalanceerd geheel opleveren. De intensiteit van het schilderen bepaalt voor een groot deel de inhoud van haar werk.

Opening kunsttentoonstelling zondag 8 maart 2015 van 15.00- 17.30 uur Gasunie Concourslaan 17, Groningen
Met om 15.30 uur inleiding tentoonstelling door Nico van Breemen van Galerie Wit uit Wageningen.
Hierna drankje en bezichtiging tentoonstelling die wordt opgeluisterd door pianospel van Galina Ryakhovskaya (de kunstenaars zijn aanwezig)

Wie houdt nu niet van cookies