Carla Klein

22 08 2017

Carla Klein, zonder titel, 2014, olieverf op doek, 150 x 225 cm

Carla Klein

info

Verlaten landschappen. Een stedelijke omgeving die industrieel aandoet. Eindeloze wegen gezien vanachter een autoruit. Af en toe is er een stoplicht, auto, verkeersbord of wachtruimte in beeld.

Carla Klein (Zwolle, 1970) schildert ruimtes en gebieden zonder mensen. Weids en desolaat.

Met haar eigen fotografie als uitgangspunt duwt Carla Klein in de schilderijen het oorspronkelijke beeld naar abstractie op een manier die de gebreken in het processen van ontwikkeling onthullen.

Veel werken tonen de effecten van het beeldvormingsproces. De witte randen op het doek suggereren dat er sprake is van beschadigingen, druppels van verf of krassen op het oppervlak van het negatief. Kleurenfilters verhogen het fotografisch effect en hebben links naar de analoge, alsmede de digitale fotografie.

Carla Klein volgde haar opleiding aan de Koninklijke  Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1988-1993) en vervolgde deze aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam (1994-1995).

Haar werk wordt getoond in onder andere de Annet Gelink Gallery (Amsterdam) en in de Tanya Bonakdar Gallery (New York). Zij heeft onder meer geëxposeerd in het Contemporary Art Museum (St. Louis), het Jarla Partilager (Stockholm) en het Berkeley Art Museum and Pacific Film Archive  (Californië).

Opening:  zondag 3 september a.s. van 15.00 tot 17.30 uur.

Gasunie, Concourslaan 17, Groningen

Om 15.30 uur worden de bezoekers welkom geheten door Cees Pisuisse, voorzitter van de Kunstcommissie van Gasunie.

Hierna zal er een kort filmpje 'Hollandse Meesters in de 21e eeuw', geregisseerd door Marc Schmidt, worden getoond waarin Carla Klein centraal staat.

Vervolgens kunt u, onder het genot van een drankje, de tentoonstelling bezichtigen.

De kunstenaar is deze middag aanwezig.

Wie houdt nu niet van cookies