Wineke Gartz

12 11 2018

Wineke Gartz

info

Van 16 november tot en met 27 december 2018 vindt in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank de tentoonstelling Rock Garden door Wineke Gartz plaats.

Wineke Gartz (1968) creëert speciaal voor deze solotentoonstelling een ruimtelijke installatie met videoprojecties, tekeningen en voorwerpen waarmee zij reageert op de architectuur en de omgeving van het DNB-gebouw. De rotsblokken rondom dit gebouw zijn - heel prozaïsch - bedoeld om ramkraken te voorkomen, maar Gartz associeert deze - heel poëtisch - met de oertijd en woeste natuur. Zo haalt ze de natuur naar binnen. Tegelijkertijd toont ze op de muren videobeelden van mensen, straten en bedrijvigheid in en rondom Amsterdam, gelardeerd met tekeningen. Daarmee transformeert zij de Kunstruimte tot een monumentaal levend schilderij dat de bezoeker volledig omringt. Zo betrekt Gartz ons allemaal in de zoektocht naar de harmonie tussen mens en techniek, economie en natuur. En terwijl zij als een begenadigd dj tovert met ultramoderne multimediale middelen, zien we in de luchten en wolkenpartijen van haar compositie onmiskenbaar de sporen van 17de-eeuwse landschapsschilders als Jacob van Ruisdael terug. Het doet ons onderdompelen in een multidimensionale gelaagdheid - een gelaagdheid in ruimte en tijd.

De tentoonstelling Rock Garden is van 16 november tot en met 27 december 2018 in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank op afspraak te bewonderen. Een afspraak maken kan per e-mail (kunstcommissie@dnb.nl) of telefonisch (020-5242183). In verband met de toegangsprocedure bij De Nederlandsche Bank kunt u de tentoonstelling uitsluitend bezoeken na aanmelding en met legitimatie.

Wie houdt nu niet van cookies