The Studio Garden -  Elspeth Diederix

01 11 2012

Elspeth Diederix, Studies 2009-2012

The Studio Garden -  Elspeth Diederix

info

The Studio Garden is een experiment van Elspeth Diederix. Op reis in haar eigen tuin schetst, observeert, onderzoekt, plant en zaait ze met als doel foto’s te oogsten. Een eerste selectie van haar foto’s is vanaf 1 november te zien in de Kunstruimte van de Nederlandsche Bank.

In 2009 verhuisde Diederix naar een atelier met tuin. Daar ontdekte ze dat ze het hele jaar door op reis kon gaan in haar eigen tuin. In een tuin gebeurt iets wat je op reis ook meemaakt: constante verandering. De verandering van seizoenen en de grilligheid van de natuur. Het inspireerde haar tot The Studio Garden. Een experiment met haar tuin als voedingsbodem voor nieuwe beelden.

Het werken met levend materiaal is een langzaam proces waarvan de uitkomst ongewis is. De verschillende stappen binnen het experiment legt Diederix vast in een blog. Maar het zal nog enige seizoenen vergen voordat duidelijk wordt wat het Diederix nog meer brengt aan nieuw werk.

De tentoonstelling is te zien van 1 november tot en met 13 december 2012 in de Kunstruimte van de Nederlandsche Bank (Westeinde 1, Amsterdam). Uitsluitend op afspraak te bezoeken, legitimatie verplicht. Telefoon +31(0)20-5242183.

Wie houdt nu niet van cookies