Pillar to Post

10 01 2017

Dan Geesin
Holes in my Thumb
s, 2014
293 x 52 x 6 cm

Pillar to Post

info

Een nieuwe tentoonstelling met werken van Roosmarijn Pallandt en Dan Geesin.

Roosmarijn Pallandt

Roosmarijn Pallandt toont een ensemble van fotografische en textiele werken. Ze zijn gemaakt tijdens een recente reis naar de jungle van Iriomote-jima, een zuidelijk gelegen eiland in Japan. Pallandt betrad het oerwoud in de avondschemering en registreerde de nog onvertrouwde vormen en patronen met haar camera. De textielsculpturen zijn gemaakt in samenwerking met lokale bewoners, als vertaling van Pallandts fotografische impressies. Zo verkrijgt hun natuurlijke habitat een nieuwe dimensie, steunend op herinnering, herkenning en persoonlijke waarneming.  

Dan Geesin

Geesins met de hand vervaardigde houten sculpturen zijn abstract en monumentaal. De werken zijn humoristisch, maar wekken ook een melancholisch gevoel op. De interesse in verschillende soorten hout en de processen die hij onderneemt met het hout zijn verbonden aan zijn vroege herinneringen aan Engels hakhout, bossen en de werkplaats van zijn vader.

De tentoonstelling is van 20 januari tot 2 maart in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank, Westeinde 1 te Amsterdam op werkdagen op afspraak te bezichtigen. Een afspraak maken kan per e-mail (kunstcommissie@dnb.nl) of telefonisch (020-5242183). Legitimatie verplicht.

Wie houdt nu niet van cookies