Interest Generator - Pieter Laurens Mol

12 09 2013

Pieter Laurens Mol
Interest Transmitter (Stage of Interference), 1996
goudverf, loden hagel, acrylvernis en potlood op manillapapier
26 x 33,8 cm (bladmaat)
collectie kunstenaar

info

Vanaf 4 september presenteert de Kunstcommissie van de Nederlandsche Bank de tentoonstelling Interest Generator van Pieter Laurens Mol. De tentoonstelling duurt tot 16 oktober en is op werkdagen op afspraak te bezichtigen in de Kunstruimte van de Nederlandsche Bank, Westeinde 1. Legitimatie verplicht Tel: 020-524 3640 Mail: kunstcommissie@dnb.nl

Pieter Laurens Mol heeft vanaf de jaren zeventig aan een omvangrijk oeuvre gebouwd waarbij hij van disciplines als fotografie, schilderen, tekenen en het ensceneren in de ruimte gebruik heeft gemaakt. Mol speelt met de erfenis van het verleden en niet zelden komt zijn hang naar melancholie en gevoel voor humor in zijn werk tot uiting. Mol exposeerde veelvuldig, zowel nationaal als internationaal, in vele galeries en musea. Zo had hij solotentoonstellingen in het Van Abbemuseum in Eindhoven (1975, 1993), Kunsthalle Basel (1981), het Contemporary Arts Museum in Houston (1994) en the Museum of Modern Art in New York  (1996).

 

Interest Generator is een tentoonstelling van beeldend kunstenaar Pieter Laurens Mol (1946) waarin recent en vroeger werk zijn samengebracht. Centraal staan de Interest Drawings, een serie met lood en goud opgewerkte tekeningen, die op haast alchemistische wijze inspelen op kenmerkende gedragingen uit de monetaire wereld. Pieter Laurens Mol laat op dichterlijke wijze zijn licht schijnen over ogenschijnlijk mechanische processen binnen het bankwezen als vermogensgroei, speculatie en bestendiging. Naast de tekeningen geeft Mol in La  Fuite de l’Or (Het Lekkende Goud) een ongewone en verrassende kijk op de (kunst)geschiedenis door kunstwerken uit verschillende perioden met elkaar in dialoog te laten gaan.

Wie houdt nu niet van cookies