Amongst Treasures

30 05 2016

Scarlett Hooft Graafland, Burka Balloons, 2014

Amongst Treasures

info

Op uitnodiging van De Nederlandsche Bank heeft Scarlett Hooft Graafland een tentoonstelling samengesteld met werk van kunstenaars die haar inspireren. Met sommigen trok ze op tijdens het verwezenlijken van haar projecten in afgelegen streken. Deze kunstenaars worden voor het eerst in Nederland geïntroduceerd. In anderen herkent ze de zorg om ons bestaan. Om de ander, om de aarde. De grootste inspiratie evenwel berust in de verbluffende schoonheid van de werken, hoe sterk de onderliggende politieke en ecologische betrokkenheid ook mag zijn.

Met de titel Amongst Treasures complimenteert Scarlett Hooft Graafland haar collega's en knipoogt ze tevens naar de genius loci: in De Nederlandsche Bank wordt immers de nationale goudschat bewaard. Zo werpt ze extra licht op deze andere waarde van kunst, die symbolisch is en immaterieel.

Scarlett brengt zelf drie eigen werken in, die zich elk op eigen wijze verbinden met werk van de andere kunstenaars. Haar efemere sculpturen in een helder landschap bezitten een sprankelend charisma. En precies dat sprankelende charisma wordt over en weer weerkaatst. Dat is wat schatten doen; elkaar laten fonkelen. 

Deelnemende kunstenaars: Amira Al-Sharif (Yemen), Valérie Belin (Frankrijk), Anthony Burrill (Engeland), Meschac Gaba (Benin), Sigurdur Gudmundsson (IJsland), Ni Haifeng (China), Scarlett Hooft Graafland (Nederland), Fransje Killaars (Nederland), Arthur Kleinjan (Nederland), Pierrot Men (Madagascar), Liza May Post (Nederland), Maria Roosen (Nederland), Gastón Ugalde (Bolivia), Roy Villevoye (Nederland).

9 juni tot 22 juli
Tentoonstelling in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank,Westeinde 1 te Amsterdam.  
Op werkdagen op afspraak te bezichtigen.
Telefoon: (020) 5242183.
Email: kunstcommissie@dnb.nl
Legitimatie verplicht.

Wie houdt nu niet van cookies