After the death of James Lee Byars

18 08 2016

After the death of James Lee Byars

info

Een expositie samengesteld door Berend Strik als eerbetoon aan James Lee Byars.

Berend Strik is één van de drie kunstenaars die in 2014 de goudkluis mochten bezoeken ter ere van het 200-jarig jubileum van De Nederlandsche Bank.In deze tentoonstelling staat de kunst van James Lee Byars centraal, daarnaast is er ook werk vanandere kunstenaars te zien, waaronder werk van Strik zelf.Byars heleleven stond in het teken van verbindenvan mensen, ideeën en inspiratiebronnen. Het "verbinden" is ook kenmerkend voor het werk van Berend Strik, waarbij ontmoetingen met mede-kunstenaars, ideeën en verschillende kunstwerken zich vermengen met zijn eigen gedachtewereld.

In de tentoonstelling wordt het gedachtegoed van Byars voortgezet in de context van DNB. De goudvoorraad (48.960baren goud) in de kluizen vormt de connectie met de kunstenaar. Op deze manier wordt het goud de essentie van de tentoonstelling, maar is het ook een reflectie van de essentie van Byars' werk.

De tentoonstelling vindt plaats van 2 september tot en met 13 oktober in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank. Tussen 8 september en 6 oktober zal iedere donderdagmiddag om 13.00 uur in de Kunstruimte een seance van Paul Goede plaatsvinden, waarbij u van harte welkom bent.

De Nederlandsche Bank
Kunstruimte
Westeinde
11017 ZN Amsterdam
T.: 020-524 2183
E.: kunstcommissie@dnb.nl
Op werkdagen op afspraak te bezichtigen. Legitimatieverplicht.

Wie houdt nu niet van cookies