Aanwinsten 2015

09 12 2015

Juliaan Andeweg Green Lion Psycho Pomp, 2015

Aanwinsten 2015

info

Van 9 december tot 8 januari 2016.

In lijn met voorgaande jaren heeft de kunstverzameling van DNB zich ook dit jaar weer verder ontwikkeld. De focus van de commissie is daarbij niet louter gericht op nieuwe ontdekkingen, maar vooral ook op die kunstenaar die een duidelijke ontwikkeling laat zien binnen zijn of haar oeuvre.

Het afgelopen jaar verwierf de Kunstcommissie een aantal werken van kunstenaars waarvan zij overtuigd is dat zij in de toekomst van zich doen laten spreken. Daarnaast schafte zij substantieel werk aan van een aantal kunstenaars die al verder in hun ontwikkeling zijn.

Verhalend, figuratief, abstract. Videowerk, sculptuur, foto, schilderij. Zwart, wit, kleur. Alles heeft dit jaar de revue gepasseerd. De aanwinsten lijken op het eerste gezicht niet een geheel te vormen, aangezien zoveel verschillende aspecten worden aangehaald.

De tentoonstelling Aanwinsten 2015 is te zien in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank, Westeinde 1 te Amsterdam, op werkdagen op afspraak te bezichtigen. Afspraak kan per e-mail (kunstcommissie@dnb.nl) of per telefoon (020 - 524 21 83) gemaakt worden. Legitimatie is verplicht.

Wie houdt nu niet van cookies