Daniëlle van Ark maakt werk voor AMC

09 01 2015

Daniëlle van Ark maakt werk voor AMC

info

Elk jaar geeft de AMC Kunststichting een kunstenaar de opdracht een werk te maken voor de serie 'De menselijke gedaante'. Eerder werd aan deze serie bijgedragen door onder anderen Teun Hocks, Marlene Dumas, Caren van Herwaarden, Ger van Elk, Merijn Bolink, Katrin Korfmann en Scarlett Hooft Graafland. Dit jaar heeft Daniëlle van Ark de opdracht gekregen.

Danielle van Ark begon als fotografe. Uit die periode heeft het AMC enkele werken in de collectie. Recent rondde ze een werk- en studie periode van twee jaar af bij de vermaarde Rijks Akademie. Sindsdien fotografeert ze zelf nauwelijks meer; ze werkt bij voorkeur met bestaand fotomateriaal.

 "(Picasso)" werd vanwege digitalisering van het archief van de hand gedaan door het Museum of Modern Art in New York. Van Ark kocht het op een veiling: als kunstenaar verzamelaar geeft ze vergeten foto's als het even kan een tweede leven. "(Picasso)" bevat een schat van informatie. De voorzijde is ooit door een vormgever flink aangezet met stift, kennelijk om de afbeelding meer te laten spreken. Maar ook de achterzijde van de foto bevat voor Van Ark interessante informatie, omdat daaruit de geschiedenis van de foto duidelijk wordt.

Danielle van Ark's "(Picasso)" wordt tijdens 21ste Anatomische Les gepresenteerd door Lex ter Braak, directeur van de Jan van Eyck Academie in Maastricht.

De foto is te verkrijgen via het AMC. Kijk hier voor meer informatie.

Wie houdt nu niet van cookies