Ahold expositiesponsor van Aernout Mik in het Stedelijk Museum Amsterdam

03 05 2013

Aernout Mik, Shifting Sitting, 2011, foto Florian Braun

Ahold  expositiesponsor van Aernout Mik in het Stedelijk Museum Amsterdam

info

Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert Communitas van de Nederlandse kunstenaar Aernout Mik (Groningen, 1962). De tentoonstelling is het eerste uitgebreide overzicht in Nederland sinds 2000 en omvat Miks belangrijkste video-installaties uit de periode 1999-2013. De kunstenaar maakt speciaal voor deze expositie een bijzondere ruimtelijke installatie in de monumentale kelderruimte van het nieuwe gebouw, waarin hij architectuur en videoprojecties combineert. Bovendien creëert Mik op dit moment een nieuw werk, dat tijdens deze tentoonstelling voor het eerst te zien zal zijn.

In zijn oeuvre schetst Aernout Mik op treffende wijze de psychosociale toestand van de huidige samenleving. Met zijn geënsceneerde videobeelden verwijst hij naar actuele politieke en sociale thema’s, zoals economische depressie, mondiale crises, maatschappelijke revolte, en de wijze waarop deze tot uitdrukking komen in de media.

Communitas van Aernout Mik is de eerste van de twee tentoonstellingen die Ahold ondersteunt als sponsor van het Stedelijk Museum.

Communitas is van 4 mei t/m 25 augustus 2013 te zien.
Voor meer informatie zie: www.stedelijkmuseum.nl

Wie houdt nu niet van cookies