Auke de Vries

23 05 2018

Sail (Vogelboot) uit 2010 van Auke de Vries, collectie Museum Beelden aan Zee (foto: Piet Gispen)

 

Auke de Vries

info

Van 23 mei t/m 15 juni 2018 is in de centrale hal van het hoofdkantoor van Aegon in Den Haag een expositie ingericht met veertien sculpturen van de internationaal bekende beeldhouwer Auke de Vries (1937).

De Vries' sculpturen zijn te zien in diverse musea en op prominente plekken in de openbare ruimte, verspreid over 32 landen. Kenmerkend aan de kunstwerken is dat ze nooit op zichzelf staan, maar intensief zijn verbonden met hun omgeving. Ondanks dat ze stil hangen of staan suggereren ze beweging. De bonte verzameling beelden zorgt voor een nieuwe dynamiek en compleet andere beleving van de ruimte.

De bruikleen van de sculptuur Sail (Vogelboot) van Museum Beelden aan Zee, vormde de aanleiding voor de expositie die hoofdzakelijk bedoeld is om Aegon medewerkers nader kennis te laten maken met de kunstenaar. Auke de Vries kent een langere geschiedenis bij het bedrijf, uit de tijd dat Aegon nog resideerde aan het Churchillplein in Den Haag. Samen met de buren van KPMG en het Congresgebouw gaf Aegon aan De Vries opdracht een kunstwerk te ontwerpen voor het plein. De imposante sculptuur in de vijver werd in mei 1992 onthuld en is daar nog steeds te bewonderen.

Wie houdt nu niet van cookies