AEGON geeft sculptuur in bruikleen aan CODA

11 07 2013

Folkert de JongThe Practice ‘Take 3’, 2008 — styrofoam, gekleurd polyurethaanschuim, op bewerkte Europallet —162 x 85 x 80 cm
AEGON geeft sculptuur in bruikleen aan CODA

info

Het beeld The Practice ‘Take 3’ van Folkert de Jong is uitgeleend aan het CODA Museum in Apeldoorn. Het sculptuur zal deel uitmaken van de nieuwe tentoonstelling CODA Black, die loopt van 9 juli tot en met 13 oktober 2013.Voor deze tentoonstelling zijn zeven hedendaagse kunstenaars geselecteerd die vanuit een beperkt kleurenpalet vorm en inhoud willen geven aan de wereld waarin ze leven: Witho Worms, Joan van Barneveld, Silvia B., Dirk Braeckman, Natasja Kensmil, Folkert de Jong en Raquel Maulwurf.

De kleur zwart loopt als rode draad door hun werk. Met deze beperking van kleur krijgt bovendien materiaalgebruik een grotere rol in hun werk. De getoonde kunstwerken worden niet vergezeld door lange toelichtende teksten. Bij de samenstelling van CODA Black is gekeken naar parallellen en overeenkomsten met andere kunstenaars, soms voorgangers, soms tijdgenoten. De ‘combinaties’ die zijn gemaakt werden uiteraard daar waar mogelijk met de kunstenaars besproken. De tweetallen die het CODA maakte zouden opgevat kunnen worden als ‘kijkwijzer’.

Voor meer informatie over deze expositie kunt u de website van CODA bezoeken

Wie houdt nu niet van cookies