Op ontdekking in de Kunsthal Rotterdam - VBCN Bijeenkomst

09 09 2021

Op ontdekking in de Kunsthal Rotterdam - VBCN Bijeenkomst

info

Op het zonnige terras van de Kunsthal in Rotterdam verzamelen zich 24 leden. De Kunsthal druppelt leeg, en binnen zien we al twee lange, gedekte tafels. Het museum zal zo sluiten voor bezoek, maar partner van de Kunsthal en VBCN lid NN (Nationale-Nederlanden) heeft een avondopenstelling mogelijk gemaakt. 

Wat fijn om elkaar weer fysiek te ontmoeten! Sommige leden hadden elkaar al ontmoet op de vorige bijeenkomst bij Sonsbeek 20>24, maar voor een flink aantal was dit weer de eerste keer. VBCN voorzitter Anne Clement van Vugt heet de leden welkom en vertelt over kunstprijzen die er zo al uitgereikt worden door de VBCN leden. Dat zijn er eigenlijk best wel wat, waaronder; 

·       ABN AMRO Kunstprijs, sinds 2004 – onderdeel van de prijs is een tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam, een presentatie in Circl.ART
·       NN Art Award, sinds 2017 – presentatie en uitreiking op Art Rotterdam
·       Lakeside Collection Award, sinds 2021, heeft de prijs dit jaar voor het eerst uitgereikt
·       Rabobank Photographic Portrait Prize waarbij dit jaar voor de elfde keer portretfotografie een speciaal podium wordt geboden
·       ING Talent Award, waarvan de selectie en winnaar van de prijs later op de avond in de Kunsthal getoond en toegelicht werden.

En natuurlijk de curatoren stimuleringsprijs die de VBCN zelf uitreikt de VBCN OPEN.

We worden verwelkomd door junior curator Shehera Grot. Zij vertelt ons over een veelbelovend project in samenwerking met het RCE. Daarbij gaan kunstwerken uit logeren bij mensen thuis. Vervolgens genieten we van een heerlijk diner. 

Na het diner presenteren Sanne ten Brink en Caroline Vos ING de ING Talent Award 2021. De selectie en winnaar van de Award worden dit jaar gepresenteerd in de Kunsthal.

Tot slot is er de gelegenheid om de tentoonstelling ‘We Are Animals’ te bezoeken. Deze organiseerde de Kunsthal in samenwerking met het Deense ARKEN Museum of Modern Art. Wat een warme en verbindende avond! 

Wie houdt nu niet van cookies