Kunstroute voert je langs galeries Zuidas

09 05 2024

09 06 2024

Kunstroute voert je langs galeries Zuidas

info

Wist je dat je op de Zuidas drie van de spannendste kunstruimtes van Amsterdam kunt bezoeken? 
De VU ART SCIENCE galerie – een initiatief van de Vrije Universiteit Amsterdam – en de bedrijfscollecties van ABN AMRO en AkzoNobel tonen de huidige stand van de hedendaagse kunst, elk op hun eigen unieke manier.

Verken de nieuwste tentoonstellingen, op eigen houtje of met een rondleiding, en ontdek deze inspirerende kant van de Zuidas. De kunstruimtes liggen op loopafstand van elkaar, dus bezoek ze alle drie, bijvoorbeeld tijdens een lunchpauze of aan het eind van de werkdag.

In de entreehal van het hoofdkantoor van ABN AMRO Bank vind je de ABN AMRO Art Space, een van de grootste bedrijfscollecties van Nederland. De collectie geeft een breed beeld van de naoorlogse beeldende kunst in Nederland. Door middel van wisselende tentoonstellingen biedt de ABN AMRO Art Space een platform aan nieuwe ontwikkelingen in de kunst.

In de AkzoNobel Art Space, op de grens van Zuidas en het prachtige Beatrixpark, vind je de AkzoNobel-collectie met werk van internationaal gerenommeerde kunstenaars en jong talent. AkzoNobel verzamelt en exposeert hedendaagse kunst sinds 1996 en de collectie is bedoeld als bron voor innovatie en creatieve reflectie.

Midden op de campus van de Vrije Universiteit Amsterdam kun je de VU ART SCIENCE galerie bezoeken. De galerie richt zich op de interactie tussen kunst en wetenschap en stimuleert de uitwisseling van multidisciplinaire kennis. In de tentoonstellingen en het dynamische publieksprogramma delen hedendaagse kunstenaars en wetenschappers hun onderzoek naar actuele maatschappelijke onderwerpen.

De gezamenlijke Engelstalige folder van de Art Spaces Zuidas vind je bij de deelnemende galeries enbij andere culturele instellingen in Amsterdam.

Let op: Op Hemelvaartsdag gesloten! 
ABN AMRO Art Space: open maandag tot vrijdag, 9-18 uur – art-heritageabnamro.nl
AkzoNobel Art Space: open maandag tot vrijdag, 9-18 uur – artfoundation.akzonobel.com
VU ART SCIENCE gallery: open dinsdag tot zaterdag, 12-18 uur – artsciencegallery.nl

Wie houdt nu niet van cookies