Jubileumprogramma tienjarig bestaan VBCN

01 11 2015

Jubileumprogramma tienjarig bestaan VBCN

info

De VBCN bestaat tien jaar en viert dat met een speciaal jubileumprogramma op donderdag 17 december en vrijdag 18 december 2015 op verschillende locaties in Amsterdam.

Op 18 december opent de tentoonstelling VBCN 10 jaar jong, samengesteld door de veelbelovende curatoren Alix de Massiac en Vincent van Velsen. De 'op feiten' gebaseerde tentoonstelling brengt de ontwikkelingen van bedrijfscollecties in de afgelopen tien jaar in beeld. De kunstenaars Sema Bekirovic in samenwerking met Lotte Geeven, Jonas Lund, Thomas van Linge en Céline Manz reageren op deze analyse met nieuw werk.

Vooraf organiseert de VBCN het symposium 10 jaar vooruit! Kunst in / aan het werk. Hierin blikken prominente spelers uit de cuturele sector vooruit op de nabije toekomst. Wat zijn maatschappelijke trends op het gebied van wonen, werken en mobiliteit en wat zijn mogelijke effecten op de beleving van kunst.
Met onder andere: Farid Tabarki (Studio Zeitgeist), Ann Demeester (directeur Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem), Kai van Hasselt (verzamelaar), Renzo Martens (beeldend kunstenaar) en Hester Alberdingk Thijm (directeur Akzo Nobel Art Foundation). Moderator: Pieter van Os
Jubileumprogramma:

donderdag 17 december (alleen leden)


17.00 -22.00 uur
hotel Andaz Amsterdam
Prinsengracht 587 Amsterdam

vrijdag 18 december (openbaar)

14.00 16.00 uur
symposium '10 jaar vooruit! Kunst in/aan het werk'
Auditorium Rijksmuseum
Museumstraat 1, Amsterdam
Kaarten voor het symposium zijn beschikbaar via Eventgoose

17.00 - 21.00 uur
opening tentoonstelling 'VBCN 10 jaar jong'
openingswoord door Adriana González Hulshof om 17.30 uur
VBCN Open Space
Konijnenstraat 16A, Amsterdam

Wie houdt nu niet van cookies