Establishing Eden bij Pathé Rembrandt

03 04 2019

'Establishing Eden', Persijn Broersen & Margit Lukács (2016)

Establishing Eden bij Pathé Rembrandt

info

RE:Collecting

In de tentoonstelling 'RE:Collecting' presenteren de curatoren Hélène Webers & Mels Evers verborgen verhalen uit bedrijfscollecties, met nieuwe en bestaande kunstwerken van Persijn Broersen & Margit Lukács, Marlene Dumas, Ryan Gander, Erik van Lieshout, Navid Nuur en Nicky Zwaan.

In de museale presentatie bij Singer Laren worden kunstwerken getoond, die in vorm of betekenis een transformatie hebben doorgemaakt. Aan de hand van archiefmateriaal krijgt de bezoeker inzicht in de geschiedenis van het kunstwerk binnen de collectie. De presentatie is ontwikkeld in samenwerking met tentoonstellingsontwerper Edi Winarni. 

Daarnaast worden er nieuwe kunstwerken van Persijn Broersen & Margit Lukács, Erik van Lieshout en Navid Nuur gepresenteerd. De kunstenaars zijn door de curatoren benaderd om te reflecteren op een bestaand kunstwerk uit de bedrijfscollectie en dit te vertalen naar een nieuw kunstwerk buiten de muren van het bedrijf, op een publieke locatie in een straal van 30 kilometer van Singer Laren.

Meer informatie over de tentoonstelling en de nieuwe kunstwerken in de publieke ruimte is te vinden op: www.re-collecting.com.

Establishing Eden bij Pathé Rembrandt

In 'Establishing Eden' richten Persijn Broersen & Margit Lukács zich op het 'establishing shot': het moment waarop een landschap gedefinieerd wordt en een hoofdrolspeler wordt. De locaties van o.a. de filmserie 'Lord of de Rings' zijn opnieuw gefotografeerd en verwerkt in een eeuwigdurende landschapsopname. 'Establishing Eden' is van 4 t/m 10 april 2019 te zien als korte film voorafgaand aan alle hoofdfilms bij Pathé Rembrandt te Utrecht.

Partners

De tentoonstelling 'RE:Collecting' is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Singer Laren, Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN) en haar individuele leden. 

 

Meer informatie

'RE:Collecting' is te zien t/m 7 april 2019 bij Singer Laren, Oude Drift 1, 1251 BS Laren. Het museum is te bezoeken van dinsdag t/m zondag van 11:00 - 17:00.

Wie houdt nu niet van cookies